Coleman vjeruje kako će Bale oboriti Rushov rekord

Treba mu još 15 golova u dresu nacionalnog tima

Coleman vjeruje kako će Bale oboriti Rushov rekord

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Cardiffu u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku odmjeriti snage sa reprezentacijom Velsa. 

Najopasniji pojedinac u redovima domaćina svakako je Gareth Bale, a istog je mišljenja i selektor ove reprezentacije, Chris Coleman. Selektor reprezentacije Velsa vjeruje kako upravo fudbaler Reala može oboriti i rekord Iana Rusha po broju golova u dresu reprezentacije. 

"Dovoljno je mlad. Odigrat će još dosta utakmica kako bi oborio taj rekord. Rushijev rekord je zaista sjajan, ali nema sumnje da bi ga Gareth mogao oboriti," kaže Coleman. 

Legendarni fudbaler Liverpooola, Ian Rush za reprezentaciju Velsa odigrao je 73 utakmice i postigao 28 golova, dok je drugi na listi Trevor Ford sa 23 gola iz 38 utakmica. Isto toliko postigao je i Ivor Allchurch, ali iz 68 utakmica. Dean Saunders je postigao gol manje u 75 nastupa, dok je Craig Bellamy na petom mjestu sa 19 golova iz 78 nastupa. Gareth Bale je do sada postigao 14 golova u dresu reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti