Čolić: Bez obzira s kim igramo, do kraja nema opuštanja

"Vjerovali smo u sebe"

Čolić: Bez obzira s kim igramo, do kraja nema opuštanja

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara imaju priliku da sutra, u utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, pobjedom nad Slavijom i zvanično krenu sa proslavom naslova prvaka naše zemlje.

Naime, Željo ima čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Široki Brijeg te će, ako pobijedi Slaviju na Grbavici, ostatak sezone, odnosno tri kola, igrati rasterećeno i u slavljeničkom raspoloženju. 

 

"Veliku smo stvar napravili ove sezone. Radili smo naporno, trudili se svakog dana i vjerovali u ono što nam se, evo, događa. Vjerovali smo da ćemo biti prvaci. No, iskreno, malo ko je očekivao da ćemo biti ovako furiozni i da ćemo rušiti razne rekorde", kazao je Benjamin Čolić, defanzivac Želje, za SportSport.ba, kojeg je posebno oduševio veteran Adnan Gušo na golu:

 

"Gušo je, jednostavno, nevjerovatan. Branio je i moguće i nemoguće. Njegov niz utakmica bez primljenog gola sve govori. On je naš junak. Ali, ne treba zanemariti nijednog igrača, niti bilo koga iz kluba. Svako od nas se podjednako borio i svi smo podjednako zaslužni. Kada bi neko od igrača u jednoj utakmici zakazao, drugi bi popunili njihove, nazovimo, nedostatke".

 

Pred Željom je sada domaći ogled sa Slavijom. Kako je titula skoro pa gotova stvar, igrači Želje mogu mirnije ući u utakmicu.

 

"Nećemo ulaziti mirnije nego inače. Idemo u utakmicu kao da je finale i kao da nam o njoj sve ovisi. Prošli smo puno toga, moramo ostati fokusirani do posljednje utakmice u sezoni. Slavija je neugodna ovog proljeća, bodovi su im neophodni za opstanak i nema sumnje da na Grbavici dolaze s ciljem da ostvare dobar rezultat. Ipak, mislim da smo, što i tabela govori, puno bolji od Slavije i da ćemo uz maksimalan angažman svih igrača ostvariti trijumf", ističe Čolić, za kraj dodavši kako je želja svih u klubu dupla kruna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Ne vidim razlog zašto ne bismo željeli duplu krunu kada smo na odličnom putu. Eto, malo nas dijeli od toga da osvojimo Premijer ligu, a onda ćemo svu snagu uložiti u utakmicu na Pecari protiv Širokog. Imamo dobar rezultat iz prve finalne utakmice i očekujem da i na Pecari podignemo pehar. Sve u svemu, ovo je jedna velika sezona za Želju. Naši navijači mogu biti ponosni i sretni, ali moraju znati da na ovome nećemo stati", dodao je za kraj našeg razgovora Čolić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.