Čolić počinje sa trčanjem za 10 dana, Kvesić vježba

Bekovski dvojac derbi će gledati sa tribina

Čolić počinje sa trčanjem za 10 dana, Kvesić vježba

Dok se fudbaleri Željezničara spremaju za 102. gradski derbi sa Sarajevom, koji će se u srijedu odigrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović – Hase, oni koji bi aktuelnom šampionu mnogo pomogli, vjerovatno ga učinili i blagim favoritom u ovome susretu, danas su trenirali odvojeno od ostalih igrača na glavom terenu stadiona Grbavica.

Dva bočna igrača, nekadašnja mlada reprezentativca, Josip Kvesić i Benjamin Čolić, odrađivali su danas svoje treninge u sklopu oporavka od teških povreda ligamenata koljena, te bili podrška saigračima koje u srijedu očekuje susret sa velikim rivalom.

Lijevi bek tima sa Grbavice Josip Kvesić već neko vrijeme lagano trči i radi vježbe sa čunjevima i laganim promjenama pravca, što je radio i tokom današnjeg treninga, dok je njegov nekada reprezentativni kolega Benjamin Čolić, koji ordinira desnom stranom Željine odbrane, uspješno "balansirao" na balans-ploči i radio vježbe snage.

"Trebao bih za desetak dana i ja početi sa laganim trčanjem", kazao nam je Čolić nakon serije sklekova rekavši da očekuje da će u potpunosti biti spreman za sve fizičke napore koji će fudbalere tima iz Zvorničke 27. čekati tokom zimskih priprema.

"Sve je okej, ništa ne 'zateže', ništa ne boli", kratko je odgovorio Kvesić dok je marljivo radio svoje vježbe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.