Collina odobrava narandžasti karton
Collina podržava Platinijev prijedlog

Reakcija iz Italije

Collina odobrava narandžasti karton

Peirluigi Collina, nekadašnji proslavljeni evropski sudija, a danas šef sudijske komisije u prvoj i drugoj ligi Italije (Seria A i Seria B) slaže se sa uvođenjem narandžastog katona koji je predložio Michel Platini, predsjednik UEFA-e.

"Karton koji bi djelilac pravde podigau u zrak predstavljao bi javnu opomenu igraču i označio prekršaj preblag za crveni, ali i preoštar za žuti karton», istakao je Collina.

Novost je da bi fudbaler nakon takve vrste opomene bio privremeno isključen,  ali bi se kasnije mogao vratiti u igru.
«Prvi koji bi novu praksu mogli unijeti u nogomet su upravo Italijani», tvrdi Collina dodavši da je spreman ideju provesti u djelo. Takođe, nekada najbolji sudija smatra da uvođenje još jednog arbitra na teren može samo poboljšati kvalitetu suđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.