Collina: Suci su spremni za Euro

Collina: Suci su spremni za Euro

Edmir Škorić

Predstavnik UEFA-inih sudaca, Italijan Pierluigi Collina, ističe kako su arbitri spremni za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Collina je kazao kako je svaki od sudaca dobio upute i plan djelovanja za vrijeme Eura, koji počinje danas u 18 sati utakmicom Poljska - Grčka u grupi A, a finalni susret odigrat će se 1. jula u Kijevu. 

 

"Prije Eura smo imali posjet trening-kampovima svih momčadi. Posljednji od tih sastanaka održan je u četvrtak. Tokom posebnih predavanja igrači su bili obaviješteni o radu sudaca na Euru i najvažnijih problema vezanih uglavnom za simulaciju i prekršaje u kaznenom prostoru", kazao je poznati italijanski sudac, dodavši:

 

"Što se mene tiče, uvjeravam vas da su svi suci spremni za turnir i da znaju kako reagirati u teškim situacijama. Međutim, nadamo se da neće biti ništa ozbiljno. Kada su u pitanju rasizam i diskriminacija, znamo da je prisutna dugi niz godina, ali ovaj put imamo načine za to. Dakako, nećemo dopustiti da se dogodi da igrači budu vrijeđani od strane huligana".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.