Collina visokom ocjenom podržao Cuyneta Čakira

Collina visokom ocjenom podržao Cuyneta Čakira

Nekada najbolji sudac svijeta, Pierluigi Collina dao je turskom arbitru Cuynetu Čakiru prolaznu ocjenu za njegovo suđenje u nedavnom susretu između Manchester Uniteda i Real Madrida.

Svima je poznato da su se pojedine odluke ovog arbitra našle na udaru fudbalske javnosti u proteklih par dana, a posebno se govori o isključenju Portugalca Nanija nakon duela sa defanzivcem Kraljeva, Alvarom Arbeloom.

 

Collina, koji je trenutno UEFA-in povjerenik za suđenje, ne samo da je Čakiru dao prolaznu već i iznimno visoku ocjenu od 8.2, a legendarni Talijan vjeruje kako je i Rio Ferdinand trebao zaraditi crveni karton zbog uloženih prigovora na odluku o isključenju Nanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.