Coloccini: United je pod pritiskom

Coloccini: United je pod pritiskom

Edmir Škorić

Argentinski stoper Newcastlea Fabricio Coloccini vjeruje da je pritisak na Manchester Unitedu uoči međusobnog ogleda dva kluba u okviru 20. engleskog Premiershipa.

Nakon poraza od Liverpoola na Anfieldu, ali i prethodnih loših rezultata (WBA, Swansea, Norwich...), Newcastle će na St. James Parku pokušati pobjedom nad Manchester Unitedom ostati u igri za Evropu. Crveni vragovi, pak, pobjedom žele sustići Cityja na vrhu.

"Utakmica protiv Manchestera nije samo još jedna obična utakmica. U igri su tri vrijedna boda i obje momčadi podjednako će ih htjeti osvojiti. Zbog toga očekujem borbenu utakmicu. Pobijedimo li, ostat ćemo u gornjem dijelu i još uvijek biti u konkurenciji za Evropu, što nam je i cilj ove sezone", kazao je Colocini, pritom nastavivši:

"Zbog paklene atmosfere koja vlada na St. James Parku, trebali bismo biti u mogućnosti da dobijemo svakog suparnika, pa tako i United. Istina je da igramo protiv Uniteda, aktuelnog prvaka, ali ove sezone su izgubili u nekoliko utakmica i nisu u pravoj formi, što nam daje više vjere u potrazi za pobjedom".

"Igrat će pod pritiskom jer su upravo izgubili na Old Traffordu od posljednjeg Blackburna i već znaju da je Manchester City dobio. To je za nas mala prednost, ali svjedno moramo dati sve od sebe na terenu ako želimo da ih savladamo. Igrao Wayne Rooney ili ne, svejedno je, ali njegov izostanak bi bio problem manje za našu odbranu", ističe Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.