Čomor: Gdje god da igram, davat ću maksimum

Univerzalac sa Koševa vraćen na poziciju beka

Čomor: Gdje god da igram, davat ću maksimum

Sarajevo je jučer doputovalo u Međugorje gdje će nastaviti sa pripremama za utakmice kvalifikacija Evropske lige i novu sezonu Premijer lige gdje u prvom kolu dočekuju Slobodu na Koševu. Denis Čomor u razgovoru za naš portal ističe da su treninzi naporni, ali da se to može samo pozitivno odraziti na rezultate.

Bordo tim jučer je odradio jedan trening u Hadžićima nakon čega je otputovao u Međugorje gdje će nastaviti pripreme. U Hercegovini su već odradili dva treninga, a Čomor kaže da se ekipa već počela uigravati, te da očekuje da se Sarajevo iz Orebra vrati sa pozitivnim rezultatom.

"Jučer smo imali veoma naporan trening u Hadžićima. Odradili smo i dva treninga u Međugorju i vidi se da se ekipa počela uigravati. Mislim da se do Orebra možemo dosta igrati, ali ne dovoljno koliko bi trebali. Nadam se da se možemo iz Švedske vratiti sa pozitivnim rezultatom", rekao je Čomor za SportSport.ba, dodavši:

"Treninzi pod vodstvom Plišeka su veoma dobri, ali i naporni. Međutim, to se može samo pozitivno odraziti na ekipu. Nadam se da ćemo se dobro uigrati do Orebra. Njihova velika prednost je što je njihovo prvenstvo u punom jeku i dobro su uigrani".

Čomor je svestran igrač, može pokriti više pozicija. Većinom je igrao u veznom redu, a nakon suspenzije Branislava Arsenijevića tadašnji šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović koristio ga je na desnom beku gdje je pružao odlične partije.

Nakon odlaska Arsenijevića sa Koševa niko se nije povezivao sa bordo timom na toj poziciji. Jiri Plišek prepoznao je kvalitete nekadašnjeg juniroskog reprezentativca Bosne i Hercegovine, te ga je vratio na poziciju desnog beka, gdje će najvjerovatnije igrati naredne sezone.

"Vraćen sam ponovo na poziciju desnog beka. Igrao sam i ranije tu poziciju tako da mi nije ništa strano. Bz obzira gdje igram, davat ću svoj maksimum", dodao je za kraj razgovora svestrani igrač sa Koševa, Denis Čomor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.