Čomor: Može se ponoviti Helsingborg

Čomor: Može se ponoviti Helsingborg

Sarajevo će u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu igrati protiv švedskog Orebra. Denis Čomor, svestrani nogometaš bordo tima, ističe da je tim sa Koševa mogao bolje proći, ali ostaje pri svom mišljenju da je bolje što su izbjegli klubove iz bivše Jugoslavije.

Čomor vjeruje da Sarajevo može ponoviti rezultat iz sezone 2009/10 kada su izbacili švedski Hlesingborg. Bordo tim je izgubio u Švedskoj sa 2:1, ali je istim rezultatom slavio na Koševu i izborio prolazak dalje nakon penala.

"Mislim da smo mogli dosta bolje proći. Nismo imali sreće. Ipak, ostajem pri svom mišljenju da je bolje što smo izbjegli klubove iz bivše Jugoslavije. Ubijeđen sam da se može ponoviti Helsingborg", rekao je Čomor za SportSport.ba.

Sarajevo se od ponedjeljka nalazi u Fojnici gdje će odraditi prvi dio priprema. Čomor ističe da bordo momci ne razmišljaju puno o Orebru, jer se žele što bolje pripremiti za evropske nastupe.

"Jutros smo odradili jedan dobra trening. Ne razmišljamo puno o utakmici. Ovdje smo da se što bolje pripremimo i uigramo, pa tek onda možemo razmišljati o utakmici protiv Orebra. Mislim da nešto duži put neće uticati na nas", dodao je za kraj razgovora svestrani nogometaš tima sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.