Čomor: Najbitnija su tri boda

Sarajevo na Koševu savladalo Budućnost

Čomor: Najbitnija su tri boda

Sarajevo je na Koševu jučer sa 2:0 pobijedilo banovićku Budućnost, ali na terenu se nije moglo vidjeti dosta toga lijepog. Denis Čomor, defanzivac bordo tima, ističe da su tri boda najvažnija.

Pet igrača Sarajeva je suspendovano Branislav Arsenijević, Hilmo Gutić, Vučina Šćepanović, Dženaldin Hamzagić i Adis Jahović. Priliku su dobili mlađi igrači, a Čomor smatra da su je na pravi način iskoristili.

"Pokazali smo želju u ovoj utakmici. Igra nije bila na nivou, trebali smo stvoriti više prilika, ali rezultat je dobar. Sve u svemu najbitnije je da smo osvojili tri boda. Što se tiče igrača koji su dobili priliku u ovom susretu, mislim da su opravdali očekivanja. Borili su se i davali maksimum", rekao je Čomor za SportSport.ba, dodavši:

"Dosta je klubova koji imaju priliku da se plasiraju u Evropu. Uvjeren sam da ćemo mi izboriti to mjesto, čak možemo i stići Željezničar. Što se tiče titule mislim da Borac ima najveće šanse, jer imaju velik igrački kadar i bodovnu prednost što je najbitnije".

UEFA I FIFA su suspendovale Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Ukoliko se situacija ne riješi brzo, to bi najviše moglo naštetiti mladim igračima koji nisu stekli punu afirmaciju, a u redovima Sarajeva, takvih je mnogo.

"Suspenzija je došla u pogrešno vrijeme. To je veoma loše za bh. fudbal. Ali, opet sa druge strane to je dobra stvar. Imat ćemo jednog predsjednika, a neće više biti ljudi koji su uništavali naš fudbal.", kaže univerzalac sa Koševa, te dodaje:

"Ukoliko se ovo ne bi riješilo brzo, to bi bilo najgore za nas mlade igrače koji nismo stekli ime. Međutim, optimista sam da će se ovo brzo riješiti i da će klubovi nastupiti u evropskim takmičenjima, kao i reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo".

Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Sarajeva, Čomora koristi na više pozicija, a nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine pruža dobre partije i daje svoj maksimum gdje god da igra.

"Najviše mi odgovara pozicija desnog beka i zadnjeg veznog, ali trener me stavlja i na stopera. Mislim da je to dobro, jer mi vjeruje i to je znak da dobro radim svoj posao. Gdje god da igram dajem sve od sebe", dodao je Čomor za kraj razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.