Čomor teže povrijeđen, van terena šest mjeseci

Stradali ligamenti koljena

Čomor teže povrijeđen, van terena šest mjeseci

A. Beganović

Na utakmici 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojoj je FK Sarajevo savladao OFK Gradina, Denis Čomor je napustio utakmicu u toku prvog poluvremena Razlog je povreda koju je zadobio u toku susreta.

Dijagnoza je ustanovljena nakon detaljnih pregleda - povreda je teže prirode. Denis Čomor je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta. Nakon operativnog zahvata, kojemu će biti podgvrgnut iduće sedmice, odustvovavat će sa terena nekoliko mjeseci.

 

"Na utakmici protiv Gradine, u utorak, Denis Čomor je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta. Nakon operacije, njegov oporavak će trajati između 5 i 6 mjeseci. Medicinski tim FK Sarajevo uradit će sve kako bi Denisa što prije vidjeli na terenu", kazao fizoterapeut FK Sarajevo, Ismar Hadžibajrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.