Constantini ostaje selektor Austrije

Ugovor produžen do 2012.

Constantini ostaje selektor Austrije

Adnan Beganović

Iako je austrijska fudbalska reprezentacija gotovo sigurno ostala bez baraža, čelnici tamošnjeg saveza zadovoljni su radom selektora Dietmara Constantinija te su mu ponudili novi ugovor do 2012. godine, koji je on i prihvatio.

Constantini je preuzeo austrijsku reprezentaciju u martu ove godine nakon što je češki stručnjak Karel Bruckner radi loših rezultata odstupio s dužnosti. Dosadašnji ugovor Contantinija i austrijskog fudbalskog saveza vrijedio je do kraja ove godine.

Pod njegovim vodstvom Austrija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrala 5 utakmica i upisala dvije pobjede, dva poraza i jedan remi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije