Constantini razočarao Austrijance

Constantini razočarao Austrijance

E. Škorić

Budući da se njegova momčad nije kvalificirala na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini naredne godine, Dietmar Constantini po isteku mandata odsupit će sa mjesta selektora Austrije.

Austrija je u grupi A trenutno četvrtoplasirana sa osam bodova iz osam utakmica, a bitku za baraž vodit će Turska (14 bodova) i Belgija (12). Njemačka je sa 24 boda obezbijedila svoj plasman na EP.

Dietmaru Constantiniju, selektoru Austrije, neće biti ponuđen novi ugovor, saopštio je to predsjednik Austrijskog nogometnog saveza Leo Windtner.

Pod palicom Constantinija Austrija je u zadnjih 10 utakmica tek slavila jednom i to u prijateljskoj utakmici protiv Latvije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.