Conte: Idemo po novu titulu

Trener Juventusa o planovima kluba

Conte: Idemo po novu titulu

Midhat Šljivak

Trener Juventusa, Antonio Conte, održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je govorio o planovima kluba za narednu sezonu.

Conte je istakao kako njegov tim želi titulu prvaka i naredne sezone, ali da zna da će biti veoma teško doći do trećeg uzastopnog Scudetta.

"Ulazimo u novu sezonu nakon dvije fantastično odrađene. Osvajanje treće titule u tri godine bio bi historijski uspjeh.  Znam da će biti teško doći do titule, ali ako budemo žestoko radili, možemo napraviti nešto zaista historijsko.  Vratili smo stari sjaj Juventusu, ali ako ne budemo pravi to nam neće ništa značiti", rekao je Conte, te je dodao:

"Radimo na tome da što više postignemo. Uradili smo sjajan posao, doveli smo dva vrhunska igrača za samo devet miliona eura. Tevez se ukapa u našu filozofiju, ali nije "desetka" na leđim to što čini igrača, već njegova igra na terenu", dodao je Conte.

Juventus i u narednu sezonu Serie A ulazi kao favorit, a veliku konkurenciju će imati u Napoliju i Milanu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti