Conte još ne želi razmišljati o naslovu

Conte još ne želi razmišljati o naslovu

Edmir Škorić

Juventusov trener Antonio Conte kazao je kako će procijeniti šanse svog kluba u borbi za naslov tek nakon što se okonča prvi dio sezone.

Juventus je danas s 3:0 deklasirao Palermo i preuzeo lidersku poziciju u italijanskoj Seriji A. No, trener Stare dame Antonio Conte ne uzima ništa zdravo za gotovo.

"Ocijenit ću poredak kada budemo na pola puta i odigramo utakmice sa svih ostalih 19 momčadi u ligi. Nakon toga ćemo vidjeti gdje smo i što želimo", rekao je Conte i dodao:

"Ponavljam ono što sam rekao na početku sezone: moramo se boriti da bi izvukli maksimum, ali znamo da ćemo naići na razne poteškoće u putu. Palermo je izvrsna momčad, ali mi smo danas željeli nastaviti tamo gdje smo stali".

Juve nakon deset utakmica ima 22 boda, ali nešto bolju gol-razliku od drugoplasiranog Lazija. U narednom kolu crno-bijeli gostuju upravo Laziju na Olimpicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.