Conte: Lagan plasman? Ni približno tome

Selektor Italije nakon pobjede

Conte: Lagan plasman? Ni približno tome

Italijanska reprezentacija u pretposljednjem kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo pobijedila je selekciju Azerbejdžana rezultatom 3:1. 

Ovom pobjedom Italijani su osigurali nastup na kontinentalnoj smotri sljedeće godine i selektor Antonio Conte bez pritiska dočekuje narednu utakmicu protiv Norveške u Rimu. 

"Sad kad smo se kvalifikovali čini se da je bilo jednostavno, ali nije bilo ni približno tome. Napravili smo izmjene na taktičkom planu, tim je svjestan svog potencijala i to nam može donijeti velike stvari. Moramo da napredujemo", izjavio je Conte nakon utakmice.

Italijani su plasman na Evropsko prvenstvo izborili prvim mjestom sa 21 osvojenim bodom, a za drugo mjesto u grupi H bore se Hrvatska i Norveška. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.