Conte: Nasmijale su me sudijske odluke

Trener Juventusa

Conte: Nasmijale su me sudijske odluke

Edmir Škorić

Trener Juventusa Antonio Conte mogao bi biti kažnjen od Evropske nogometne federacije (UEFA) zbog kritika upućenih na račun suđenja.

Conte je istakao da su ga nasmijale odluke glavnog sudije utakmice Real - Juventus (2:1). Nijemac Manuel Grafe je, istina, imao nekoliko loših odluka i procjena.

"Na konačan ishod svakako su uticale neke veoma diskutabilne sudijske odluke, kao što su crveni karton Chielliniju, penal za Real i penal koji nije dosuđen za nas poslije prekršaja nad Vidalom. Chiellini nije laktom udario Ronalda, morao sam da se nasmijem, jer ako je to bila situacija u kojoj je igrač navodno mogao sam da izađe pred golmana", rekao je Conte.

Juventus ostaje na dva boda, a u sljedećem kolu dočekuje Real. Pobjeda je imperativ Staroj dami obzirom da je Galatasaray drugoplasirani trenutno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije