Conte: Nisam zabrinut zbog saslušanja

Namještanje utakmica

Conte: Nisam zabrinut zbog saslušanja

Trener fudbalera Juventusa Antonio Conte rekao je da ga ne brine saslušanje zbog navodne umiješanosti u skandal o namještanju utakmica, javljaju italijanski mediji.

Conte, koji je prošle sezone doveo Juventus do titule prvaka Italije, nalazi se pod istragom za namještanje dok je vodio Sienu u sezoni 2010/11.

"Imam povjerenja u sportsko pravosuđe, ali govoriću kada za to dođe vrijeme. Nisam zabrinut, posebno jer do sada ništa nije odlučeno", rekao je Conte, prenosi Tanjug.

Lokalni mediji prenose da bi Konte mogao da se nagodi sa tužilaštvom i prihvati tromjesečnu kaznu koja bi počela da teče krajem avgusta, kada počinje i prvenstvo. Na klupu bi se vratio 1. novembra, a do tada bi Juventus vodio trener omladinskog tima Marco Baroni.

Više od 50 osoba uhapšeno je prošle godine zbog istrage u posljednjem korupcijskom skandalu koji je pogodio Italiju, a Conte je osumnjičen tokom svjedočenja Filipa Carobija koji je igrao u Sieni te sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije