Conte odmara Buffona, Storari na golu protiv Pescare

Conte odmara Buffona, Storari na golu protiv Pescare

Midhat Šljivak

Trener Juventusa Antonio Conte odlučio je da u susretu protiv Pescare ovog vikenda ostavi prvog golmana Gianlugija Buffona na klupi, a susret će od prve minute započeti Marco Storari.

Buffon je bio veoma kritikovan u italijanskim medijima nakon dva gola primljena u Mihnenu protiv Bayerna u Ligi prvaka, a Conte je odlučio da malo odmori svog prvog čuvara mreže.

"Storari će biti na golu sutra. Gigi se borio sa bolešću nakon utakmice sa Interom, a ponovilo se nakon Bayerna. Umjesto njega će braniti Storari koji bi u svakom drugom klubu u Italiji bio prva opcija na golu. Da nemam povjerenja u Storarija, Gigi bi branio i sutra", rekao je Conte.

Očekuje se da se Buffon na gol vrati u revanš susretu protiv Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti