Conte: Seedorf ima potencijal postati veliki trener

Trener Juventusa

Conte: Seedorf ima potencijal postati veliki trener

Trener Juventusova Antonio Conte osvrnuo se na nedavnu smjenu trenera u AC Milanu, te je uputio riječi hvale na račun kako starog, tako i novog trenera Rossonera. 

"Prije svega želim iskoristiti priliku i pozdraviti Allegrija koji je u ove dvije i pol godine pokazao da je sjajan protivnik Juventusu. Žao mi ga je jer je on trener kojeg poštujem i koji je bio korektan u dvije i pol godine kao protivnik na travnjaku i putem komunikacije preko medija, što je sastavni dio igre. Ne zaboravimo da je on osvojio scudetto s Milanom i da se uvijek uspjevao kalifikovati za Ligu prvaka. Kažem mu privrženo doviđenja i nadam se da ću ga vidjeti uskoro", rekao je Conte na pres-konferenciji uoči domaćeg duela protiv Sampdorije. 

Što se tiče novog Milanovog trenera Clarencea Seedorfa, koji dolazi na klupu milanskog giganta bez prethodnog trenerskog iskustva, Conte je rekao: 

"Izbor Clarencea Seedorfa je važan za klub poput Milana. S moje tačke gledišta, poslali su poruku da žele pronaći osobu, šampiona koji je osvojio puno toga u karijeri i koji ih poznaje jako dobro, koji poznaje okolinu u Milanu. On sigurno nema iskustva kao trener, ali poznavajući Clarencea kao protivnikai  kao igrača, mislim da ima sve potrebno da postane velik trener. Također moram reći da nema veze gdje započneš nego gdje završiš. To sam rekao i na svojoj prezentaciji u Juventusu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.