Conte spreman priznati namještanje?

Traži manju kaznu

Conte spreman priznati namještanje?

Italijanski mediji javljaju kako je trener Juventusa Antonio Conte spreman da se nagodi na sudu na kojem je optužen za namještanje utakmica.

U tom slučaju, Conte bi priznao krivicu i potom dobio tromjesečnu suspenziju. U drugom slučaju, kada bi odlučio da se bori na sudu, mogao bi dobiti dvostruko veću kaznu, ukoliko mu se dokaže krivnja.

Aktuelni trener prvaka Italije optužen je da je propustio nadležnima prijaviti sumnjive radnje i namještanje rezultata u dvije utakmica Siene (Novara, Albinolefe) kada je bio trener tog kluba iz Toscane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije