Conte želi Giovinca u Juventusu

Conte želi Giovinca u Juventusu

Novi trener torinskog Juventusa Antonio Conte odlučan je u namjeri da u ekipu vrati napadača Parme Sebastiana Giovinca.

Giovinco je otišao u Parmu u ljeto prošle godine na jednogodišnju posudbu, a Parma ima opciju u ugovoru da otkupi 50 odsto prava na Giovinca za 3,5 miliona eura.

Napadač se odlično snašao u Parmi, te je ove sezone u Seriji A postigao sedam golova u 30 utakmica koliko je odigrao, te ga Parma želi zadržati na Ennio Tardiniju.

Međutim, dolaskom Contea na klupu Juventusa promijenilo se i stajalište Stare dame prema Giovincu, te sada Juventus želi vratiti nazad svog igrača, kojeg Conte vidi kao važnog člana ekipe za narednu sezonu.

Ipak, Conte će imati težak zadatak da ubijedi Giovinca da se vrati, jer je 24-godišnji napadač veoma zadovoljan u Parmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.