Copa Libertadores: Zakazan novi Superclasico!

River potvrdio plasman u polufinale

Copa Libertadores: Zakazan novi Superclasico!

U nedjelju će ljubitelji argentinskog fudbala moći uživati u ligaškom duelu River Platea i Boce Juniors, ali na pravu poslasticu pričekat će do oktobra - tada će dva najveća kluba u Argentini odmjeriti snage u polufinalu Copa Libertadoresa.

Svi se još sjećamo onoga što se dešavalo u sudaru velikih rivala (na terenu i van njega) u prošlogodišnjem finalu južnoameričke Lige prvaka, a sada se Boca i River spremaju za nove okršaje u ovom takmičenju.

Naime, sinoć je River Plate potvrdio plasman u polufinale Copa Libertadoresa, a tamo ga čeka Boca.

River je u prvom četvrtfnalnom meču na Monumentalu dobio paragvajski Cerro Porteno sa 2:0, dok je sinoćnji revanš u Asuncionu završen rezultatom 1:1, pa su Argentinci proslavili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Istina, poveo je Cerro Porteno već u osmoj minuti susreta preko iskusnog Nelsona Valdeza i tako doveo River pod ozbiljan pritisak. Ipak, u 52. minuti je De La Cruz natrčao na odbijenu loptu i "pocijepao" mrežu gostiju za potvrdu plasmana Rivera u polufinale. Nakon primljenog gola, Cerro Porteno jednostvano više nije imao snage da ugrozi tim iz Buenos Airesa.

Boca je nešto ranije potvrdila polufinale. Nakon pobjede od 0:3 u prvom meču Boca je u revanšu odigrala 0:0 sa LDU Quitom i izborila novi Superclasico u Copa Libertadoresu.

Prvi pulifinalni duel Rivera i Boce bi se trebao odigrati 2. oktobra dok je revanš zakazan za 23. oktobar 2019. godine.

Treba dodati da drugi polufinalni par čine brazilski velikani Gremio i Flamengo.

U ligaškom duelu Rivera i Boce koji je pred nama (nedjelja) više šansi za trijumf daje se domaćima. Tako je kvota na pobjedu Rivera u kladionici MOZZART 2.10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za predstojeći Superclasico!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.