Copa Sudamericana - Policija povlačila pištolje na igrače

Ovaj put navijači nisu u pitanju

Copa Sudamericana - Policija povlačila pištolje na igrače

Poznato je da između argentinskih i brazilskih klubova vlada veliko rivalstvo, ali nevjerovatan epilog sinoć odigranog susreta finala Copa Sudamericane između Sao Paula i Tigrea nismo očekivali.

Brazilska ekipa je vodila sa 2:0 po završetku prvog poluvremena, golovima Moure kom je ovo trebao biti oproštaj od dresa Sao Paula i Osvalda.

 

Drugo poluvrijeme se nije ni odigralo budući da igrači gostujuće ekipe nisu htjeli da istrče na teren nakon što su navodno u tunelu maltretirani od strane policije i zaštitara. Trener argentinske ekipe,  Nestor Gorosito tvrdi kako su na njih povlačeni i pištolji.

 

"Tokom pauze, neki veliki čovjek je došao sa pištoljem. Neki policajac je počeo da udara neke od mojih igrača. Pokušali smo da se odbranimo", rekao je Gorosito.

 

 U prilog tvrdnjama Gorosita ide i krv koja se nalazila na pojedinim mjestima u svlačionici.

 

Budući da je prvi susret završen bez golova, a da je ovaj prekinut kod rezultata 2:0 za domaćina, Sao Paulo je novi osvajač Copa Sudamericana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti