Ćorić: Razočarali su me neki ljudi

Nakon odlaska iz Zvijezde

Ćorić: Razočarali su me neki ljudi

E. Škorić

Elvis Ćorić (29), sada već bivši napadač gradačačke Zvijezde, od januara član albanskog Flamurtarija, ističe kako je Gradačac napustio nakon što se "zakačio" sa bivšim trenerom Amirom Durgutovićem.

Navijači Zvijezde ga pamte po dobrim partijama i golovima, te kao izrazito dobrog i opasnog napadača u protivničkim šesnaestercima, iako je prvi dio sezone imao dosta problema sa ozljedama. U januarskom prelaznom roku napustio je Gradačac i zaputio se u Albaniju, budući da je potpisao ugovor sa, kako sam kaže, najtrofejnijim klubom te države, Flamurtarijem.

"Došao sam u jedan veoma dobar klub, najtrofejniji u Albaniji, iako se sada nalazi u donjem dijelu tabele, no stoposto sam siguran da nećemo ispasti. Ovdje sam se dobro uklopio i grad je prelijep", kazao je za SportSport.ba Elvis Ćorić, koji nam je priznao kako nije imao dobro iskustvo posljednjih dana boravka u Gradačcu.

"Moj odlazak iz Zvijezde, pa mogu reći da je to jako duga priča. Imao sam nekih problema sa bivšim trenerom Amirom Durgutovićem, nismo bili baš u najboljim odnosima. Kada sam uzimao papire iz kluba, sadašnji Zvijezdin trener Zoran Ćurguz izrazio je želju da ostanem, ali sam već bio potpisao za Flamurtari. Bilo je nekih zaista čudnih stvari, ali kažem to je duga priča i moram istaknuti da sam se razočarao u neke ljude."

Za kraj, nekadašnji golgeter mostarskog Veleža poručio je vjernim navijačima Zvijezde, popularnim Zmajevima, da nastave bodriti svoj klub.

"Želio bih poručiti navijačima Zvijezde da navijaju kao prošle godine kada smo bili hit prvenstva, da borde svoje igrače i da zajedno sa igračima osiguraju opstanak ove sezone u ligi. Pa, sljedeće godine da napadnu i naslov prvaka, što da ne", dodao je 29-godišnjak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.