Corinthians i Sao Paulo bez pobjednika

Brazilska Seria A

Corinthians i Sao Paulo bez pobjednika

Adnan Beganović

U okviru 26. kola brazilskog fudbalskog prvenstva odigran je veliki derbi u kojem su Sao Paulo i Corinthians podijelili bodove (1:1).

Corinthians je puno bolje otvorio susret i nakon nekoliko propuštenih prilika u 20. minuti došao je do prednosti, a strijelac vodećeg gola bio je nekadašnji najbolji svjetski fudbaler Ronaldo. Do 69. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Washington postiže pogodak za konačnih 1:1.

Ronaldu je ovo bio drugi susret nakon pauze zbog povrede šake, a postignuti pogodak bio mu je sedmi u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nakon 26 kola na tabeli vodi Palmeiras sa 50 osvojenih bodova, Sao Paulo je drugi sa pet manje, dok Corinthians sa 38 bodova trenutno zauzima 7. poziciju.

Brazilska Serie A, 26. kolo:
Coritiba – Nautico 2-0
Fluminense – Avai 3-2
Goias – Gremio 2-1
Internacional – Flamengo 0-0
Sao Paulo – Corinthians 1-1.

Poredak: 1. Palmeiras 50, 2. Sao Paulo 45, 3. Internacional 43 (-1), 4. Goias 42 (-1), 5. Atletico Mineiro 41...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.