Corinthians prvak Južne Amerike

Copa Libertadores

Corinthians prvak Južne Amerike

Edmir Škorić

S dva pogotka Emersona Corinthians je u uzvratnoj finalnoj utakmici Cope Libertadoresa savladao Boca Juniors rezultatom 2:0 i po prvi put u klupskoj povijesti osvojio prvenstvo Južne Amerike.

Nakon "nule" u prvih 45 minuta, Corinthiansovi nogometaši bili su u nastavku nešto precizniji i odlučniji, a posebice Emerson, koji je dva puta tresao mrežu argentinske momčadi. Prvo je u 54. minuti poluvolejom zabio za 1:0, a sve je riješio u 72. minuti.

 

Rolando Schiavi je pogriješio u zadnjoj liniji Argentinaca, Emerson je izašao sam pred golmana i rutinski pogodio za konačnih 2:0, odnosno ukupnih 3:1 za Brazilce.

 

Corinthiansu je ovo prvi ovakav trofej, a s njim su izborili i plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se održati u decembru u Japanu.

 

Copa Libertadores, finale, uzvratna utakmica:

 

Corinthians – Boca Juniors 2-0 (Emerson 54, 72), ukupno 3-1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.