Corinthians želi dovesti Teveza na posudbu

Brazilci nemaju novca za trajni transfer

Corinthians želi dovesti Teveza na posudbu

Corinthians želi vratiti u svoje redove Carlosa Teveza iz Manchester Cityja, ali samo na posudbu, jer brazilski klub nema dovoljno sredstava da ostvari trajni transfer.

Tevez je u nekoliko navrata izrazio želju za napuštanjem Manchester Cityja, jer je daleko od svoje porodice, a to bi definitivno mogao učiniti ovog ljeta.

Prema pisanju britanskih medija Corinthians je ponudio 35.3 miliona funti za argentinskog napadača. No, to je demantovao zamjenik sportskog direktora brazilskog kluba, Duilio Alves.

"To bi mogla biti posudba. Ne možemo kupiti Teveza. To je apurdna brojka, nemoguća za brazilsko tržište. Nije nemoguće da ga dovedemo. Pokušat ćemo otkriti sve detalje. To je san koji pokušavamo ostvariti. Ne želim davati lažne nade navijačima. Pokušat ćemo. To je sve što mogu reći", rekao je Alves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.