Ćorluka odgovorio Italijanima: Vi pričate o namještanju?

Ćorluka odgovorio Italijanima: Vi pričate o namještanju?

Vedran Ćorluka, Bosanac koji igra u dresu Hrvatske, odgovorio je Italijanima na nihove izjave u vezi mogućeg namještanja utakmice Hrvatska - Španija.

Italijani strahuju da im se ne ponovo Euro 2004. godine kada su u posljednjem kolu grupne faze Švedska i Danska odigrali 2:2, a Italija ispala.

 

Ukoliko se isti rezultat ponovi i na ovom Euru u susretu između Španije i Hrvatske, Italijani bi mogli početi pakovati kofere.

 

"Utakmica protiv Španije u zadnjem kolu biti će vrlo zahtjevna, ali ako odigramo kao protiv Italije u drugom poluvremenu, možemo se nositi s njima. Mi želimo u četvrtfinale, a za tako nešto moramo odigrati na vrhunskom nivou. Ni najmanje me ne interesuju navodi pojedinaca iz italijanskog tabora da bi remijem mogli eliminisati Italijane. Znam ko ima velikih problema s korupcijom u vlastitoj zemlji i zašto baš oni unaprijed govore o tome", rekao je Ćorluka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.