Ćorluka se povrijedio, propušta Irsku?

Novi problemi za Slavena Bilića

Ćorluka se povrijedio, propušta Irsku?

Edmir Škorić

Nakon što je otpao Ivo Iličević, brzo je hrvatski selektor na neodređeno vrijeme ostao i bez Vedrana Ćorluke.

Nogometaš Tottenhama je napustio današnji trening nakon što je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, no Bilić je kazao za HTV kako se nada da je sve u redu.

 

"Nije to toliko loše. Osjetio je nakon pola sata treninga lagano zatezanje. Nadamo se da je sve OK. Ćorluka će sutra ići na pregled u Varšavu pa ćemo znati nešto više", kazao je Bilić.

 

Lako je moguće da će odbrana Hrvatske biti oslabljena protiv Irske u nedjeljnoj utakmici, prvoj u grupi C. Već je zbog povrede otpao Lyonov stoper Dejan Lovren.

 

"Rijetko smo imali cijelu ekipu na okupu. Šok nam je ozljeda Ivice Olića i Ive Iličevića pa sad Vedran Ćorluka. To nam ne mijenja planove. Spremamo se u nedjelju da pokažemo svoje pravo lice", ističe kapiten Darijo Srna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.