Costa do kraja sezone u Lilleu
Ricardo Costa je član šampionske generacije Wolfsburga

Le Championat

Costa do kraja sezone u Lilleu

Štoper Wolfsburga Ricardo Costa do kraja sezone će provesti na posudbi u Lilleu. Portugalac se na ovaj korak odlučio u želji da igrama izbori mjesto u portugalskoj reprezentaciji na SP.

28-godišnjak će na ljeto postati slobodan igrač i moći će potražiti novu sredinu bez odštete. Prema pisanju španskog Super Deportea on će na ljeto sigurno postati novi igrač Valencije.

Ricardo Costa je već u ovom zimskom prelaznom roku bio blizu Valencije, ali su se u klubu s Mestalle odlučili da sačekaju ljeto kada će Costa biti slobodan igrač.

Trenutno u Valenciji pozicije štopera čvrsto drže Marchena, Dealbert i Navaro, a prema informacijama iz uprave Valencije jedan od njih će u junu napustiti klub i tako će se otvoriti prostor za Ricarda Costu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.