Costa postigao 4000. gol za Valenciju

Argentinac ispisao povijest na Mestalli

Costa postigao 4000. gol za Valenciju

Edmir Škorić

Valencia je u nedjelju, rezultatom 2:0, savladala Getafe u utakmici 11. kola španske Primere. Navijači na Mestalli posebno će pamtiti ovu utakmicu, jer je njihov klub dosegao cifru od 4000 postignutih golova u domaćem prvenstvu.

Kada je Alberto Costa, ovoljetno pojačanje Šišmiša, u osmoj minuti pogodio za vodstvo protiv Getafea, Mestallom je nastala ogromna erupcija oduševljena.

Bio je to znak za 4000. gol Valencije u domaćem prvenstvu. Bivši nogometaš Montpelliera, Argentinac Costa u tim trenucima nije znao za jubilej.

"Ponosam sam da sam ispisao ovakvu povijest. Nisam znao da sam zabio 4000. gol. O tome su me obavijestili suigrači u svlačionici", rekao je Costa u razgovoru za službenu stranicu gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.