Cottbus bez napadača u borbi za opstanak
Može li se Cottbus izvući u zadnjem kolu?

Cottbus bez napadača u borbi za opstanak

Edmir Škorić

Na kakvim je samo mukama Bojan Prasnikar, trener Energie Cottbusa, koji će bez tri napadača sutra igrati utakmicu protiv Bayera iz Leverkusena, u kojoj ih samo pobjeda ostavlja u doigravanju za Bundesligu, a sve ostalo vodi u niži rang.

Zadnje, 38. kolo, njemačkog prvenstva, koje je na rasporedu sutra, bit će itekako zanimljivo, osim u vrhu i u dnu, gdje se bore Energie Cottbus, Arminija Bielefeld i Borussija M'Gladbach. Trenutno najbolje plasirana i ekipa s najviše šansi je M'Gladbach.

Cottbus će se, po svemu sudeći, sa Arminijom boriti za ulazak u "play-off", gdje će jedan od ta dva kluba kao šestoplasirani igrati sa trećeplasiranim iz 2. Bundeslige.

Napadači Dimitar Rangelov, Branko Jelić i Ivica Iliev sutra će biti van stroja i neće biti u prilici da pomognu svojoj ekipi u najvažnijoj utakmici sezone.

"Mi moramo pogoditi. Bila bi velika šteta da ispadnemo. Stoga, bićemo vrlo agresivni i boriti se do samog kraja", istakako je trener Prasnika.

Jedina nada Cottbusu je mogućnost da Bruno Labbadija pokuša odmoriti neke od ključnih igrača obzirom da  "apotekari" naredne sedmice igraju u finalu Kupa Njemačke sa Werderom.

Kako god, sutra će Cottbus znatno oslabljen ostaviti posljednji atom snage na terenu i pokušati osigurati doigravanje, te i naredne sezone se natjecati u najvišem rangu njemačkog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.