Coutinho potpisao za Liverpool

Philippe Coutinho novi član Redsa

Coutinho potpisao za Liverpool

Napadač Intera, Brazilac Philippe Coutinho novi je član Liverpoola. Coutinho je u Liverpool stigao za 8.5 miliona funti. 

Coutinho je za Inter odigrao 27 susreta od dolaska iz Vasco da Game 2010. godine. Posebno je dobar Coutinho bio prošle sezone kada se tri puta upisao u strijelce. Jedno vrijeme Brazilac je proveo i u Espanyolu na posudbi. 

 

Coutinho je upisao i jedan nastup za A tim Brazila. Za selekciju Brazila do 20 godina odigrao je sedam susreta i postigao tri gola. Za selkciju do 17 godina Coutinho je odigrao jedan susret više, a golgeterski učinak mu je identičan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.