Čovjek sa fotografije je u međuvremenu postao zaštitno lice Premijer lige BiH

Među karizmatičnijim stručnjacima bh. elite

Čovjek sa fotografije je u međuvremenu postao zaštitno lice Premijer lige BiH

A. Čaušević

Kao i svako takmičenje tako i Premijer liga BiH ima svoja zaštitna lica, od igrača, preko trenera, pa do ostalih ljudi koji obnašaju razne funkcije u klubovima. 

Zaštitno lice elitnog ranga bh. fudbala na neki način je postao i Slavko Petrović, karizmatični srbijanski stručnjak koji već dugi niz radi u Premijer ligi.

Petrović je u BiH stigao prije šest godina. Tada je angažovan kao trener Radnik, a nakon avantura u Željezničaru i Slobodi i danas je na klupi kluba iz Bijeljine.

Ovaj 61-godišnjak se trenerskim poslom bavi duže od dvije decenije. U BiH je uglavnom prepoznatljiv po krupnoj fizičkoj građi i ćelavosti, međutim na početku trenerske karijere izgledao je potpuno drugačije.

To se odlično može vidjeti na naslovnim fotografijama koje su nastale početkom ovog milenijuma dok je Petrović bio trener Fortune Dusseldorf.

Naime, prije više od 10 godina Petrović je dobio ponudu da obavlja trenerski posao u Africi. Radi zaštite svog organizma morao je primiti određene injekcije.

Umjesto etapno on je odlučio da ih primi sve odjednom. Nakon toga ubrzo je uslijedio šok jer mu je počela opadati kosa i potom dlake s cijelog tijela.

Petrović u BiH ima osvojen Kup BiH s Radnikom prije četiri godine, tituli prvaka bio je kao blizu sa Željezničarom prije nekoliko sezona, ali Plavi su u finišu poklekli pa je prvi kroz cilj prošao Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na dosadašnjih 113 utakmica u Premijer ligi trener rođen u Beogradu ima učinak od 47 pobjeda, 33 poraza i isto toliko neriješenih rezultata.

U Srbiji je vodio Borac i Rad. Bio je angažovan i u Mađarskoj kao trener Zalaegerszega. Nekoliko godina je radio i u Njemačkoj, a najzvučnija imena koje je vodio s klupe su Darmstadt i Fortuna Dusseldorf.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Napokon realan i argumentovan tekst, a posebno zadnji pasos u kojem se kaže da su najzvučnija imena klubova koje g-din Petrović vodio Darmstadt i Fortuna D, ŠTO NAJBOLJE OSLIKAVA KOLIKO NAM JE DANAS POZNAT I RESPEKTABILAN KLUB POD IMENOM ŽELJANA, Svako dobro...!
2 1
rodjak
dobar je celo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.