CR: Nadam se da će se ovaj san ostvariti

CR: Nadam se da će se ovaj san ostvariti

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo, nogometaš madridskog Reala istakao je iznimno zadovoljstvo što su Portugal i Španija zajednički predali kandidaturu za domačinstvo SP 2018. godine, ali i kazao kako su to dvije bratske zemlje.

Odluku o domaćinu dva Svjetska prvenstva, 2018. i 2022. godine, donijet će 22 člana Izvršnog odbora FIFA-e, tajnim glasanjem u Zürichu u četvrtak.

Uz Španjolsku i Portugal, kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine su Engleska, Rusija, te još jedna zajednička kandidatura, ona Belgije i Holandije.

"Volio bih da sam u Zurichu sa svima vama, ali kao što znate to je nemoguće. Portugal i Španjolska su dvije bratske zemlje i preponosan sam što su obje nomčadi zajednički odlučile predati kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine", poručio je Ronaldo izaslanstvu Španije i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.