CR: Pomalo mi nedostaje Manchester

CR: Pomalo mi nedostaje Manchester

Edmir Škorić

Portugalski ofanzivac Real Madrida i ujedno najskuplji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo priznao je kako mu nedostaje Manchester.

Portugalac je za 80 miliona funti Manchester United zamijenio Real Madridom ovog ljeta, a njegov izazov je da sa ostatkom suigrača prekine dominaciju Barcelone, koja je trenutno najbolji klub na svijetu. Sir Alex Fergusonova momčad trenutno je u padu forme, no Ronaldo vjeruje da su i dalje jako dobri.

"Mislim da Manchester United dobro napreduje ove sezone, iako su u posljednje dvije utakmice doživjeli poraz, ali još uvijek su drugi u ligi. To što ljudi misle o meni je njihovo mišljenje, ali stvarno mi nedostaje Manchester jer sam tamo igrao šest godina i tamo sam stekao nekoliko dobrih prijatelja. Klub mi pomalo nedostaje, ali sada sam usredotočen na Real Madrid gdje sam stvarno sretan", kazao je CR.

Ronaldo priznaje kako je Barca najbolji svjetski klub ali je odlučan da prekine njihovu dominaciju.

"Barcelona je osvojila sve ove godine, tako da su trenutno najbolji klub. Izvrstan su tim, ali potrudit ćemo se da Real osvoji ligu i Ligu prvaka."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.