CR: Teško je, ali plasirat ćemo se na SP

CR: Teško je, ali plasirat ćemo se na SP

Edmir Škorić

Najskuplji fudbaler svijeta i igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo, vjeruje kako će Portugal otići na Svjetsko prvenstvo, iako se nalaze na trećem mjestu sa čak sedam bodova iza prvoplasirane Danske i četiri iza drugoplasirane Mađarske.

Portugal u skupini 1 igra zajedno sa Danskom, Mađarskom, Švedskom, Albanijom i Maltom. No, nisu u najboljoj situaciji četiri kola do kraja kvalifikacija. Za vodećom Danskom zaostaju punih sedam bodova, a za drugoplasiranim mjestom koje vodi u baraž, tačnije Mađarskom, zaostaju četiri boda. Upravo sljedeću utakmicu Portugal igra u Danskoj, a Mađari dočekuju Šveđane. Poslije toga Portugalci igraju dvomeč sa Mađarskom i za kraj dočekuju slabu Maltu.

Ipak, unatoč svemu najskuplji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo vjeruje u odlazak Portugala na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku narednog ljeta.

"Postoji veliki pritisak, to je istina. To je sasvim normalno, i sve je na kocki, ali siguran sam da ćemo ostvariti pobjede i da će moja ekipa biti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi", izjavio je bivši igrač Manchestera za španski AS.

"Uvjeren sam da će Portugal učestovati na Svjetskom Prvenstvu. Zapravo, siguran sam", završio je.

Ipak, šanse da kao prvoplasirani odu su mimalne i skoro ne ostvarive. Portugal bi morao sve pobijediti, a da Danci kiksaju tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.