CR: Zlatna lopta pripast će igraču Barce

Realov ofanzivac uvjeren

CR: Zlatna lopta pripast će igraču Barce

Edmir Škorić

Prošlogodišnji vlasnik Zlatne lopte koju dodjeljuje ugledni France Football, Portugalac Cristiano Ronaldo, mišljenja je da će ta nagrada ove godine pripasti nekom od igrača ljutog rivala Barcelone.

Prošle je sezone nosio dres Manchester Uniteda i bio je vlasnik Zlatne lopte ispred Barceloninog Lionel Messija i Liverpoolovog Fernanda Torresa. Ovaj put portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo ne vjeruje u sličan scenarij.

"Sasvim je logično da nagrada pripadne nekom od igrača Barcelone. Oni su prvaci Evrope, što je svakako velika prednost, potom su prvaci Španije i mislim da neće biti neke prevelike dramatike oko izbora. Jedina je nepoznanica hoće li nagrada pripasti Messiju, Xaviju ili Iniesti", kazao je Ronaldo, danas ofanzivac madridskog Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.