Kada pohlepa nadvlada razum: Ronaldova najveća sramota u karijeri!

Nevjerovatan potez Portugalca

Kada pohlepa nadvlada razum: Ronaldova najveća sramota u karijeri!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je možda najbolji igrač svih vremena, ali ga je uvijek krasila jedna negativna osobina.

Ronaldo pretenduje da obori sve moguće rekorde i na pravom je putu na tome, međutim mnogi mu zamjeraju što ponekad i ne bira sredstva zbog toga.

Najbolje dane svoje karijere Ronaldo je proveo igrajući za Real Madrid gdje je osvojio niz velikih trofeja, kako timskih tako i individualnih kao što je Zlatna lopta.

Igrajući za Kraljeve CR7 je zabio 450 golova na 438 utakmica i postao je najefikasniji igrač najvećeg kluba na svijetu što dovoljno govori o njemu.

Međutim, u tom pohodu vrlo često je znao biti sebičan te je saigračima ''krao'' golove ili bi im pokvario idealne situacije za postizanje gola.

Osasuna vs Real Madrid (31-03-2012) - Cristiano Ronaldo photos

Oglasi

Možda i najveću sramotu na terenu sada već legendarni Portugalac je napravio krajem marta 2012. godine kada je Gonzalu Higuainu pokvario idealnu situaciju.

Mesut Ozil je uposlio Higuaina, koji je predriblao golmana Osasune i preostalo mu je samo da loptu uputi u praznu mrežu, a onda se ukazao Ronaldo.

Ronaldo je želio biti taj koji će poslati loptu u mrežu i zaletio se na Argentinca, a na kraju niti jedan nisu udarili loptu.

Higuain je ranije na tom meču postigao dva gola i imao je priliku za hat-trick zbog čega je u nevjerici gledao šta mu je upravo uradio vlastiti saigrač.

Da stvar bude gora i Ronaldo je pokazao da je ljut jer je intersantno i on mogao doći do hat-trick. Međutim, silna pohlepa mu je nadvladala razum i uništila odličnu situaciju.

Upravo ova situacija je zauvijek etiketirala i još uvijek nije sa svog obraza oprao neslavni epitet sebičnog fudbalera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1627322078
Seljacina i silovatelj.
3 5
Mostarac94
A nek je Messi bio cvijece xD kad ce malo clanak mesijevih silnih gluma i hinjavkula
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi