Cristiano Ronaldo izjednačio rekord Luisa Figa

127. utakmica u dresu Portugala

Cristiano Ronaldo izjednačio rekord Luisa Figa

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala trenutno igra utakmicu prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Islanda.

Portugalci u finišu prvog poluvremena vode protiv Islanda sa 1:0, a jedini gol u dosadašnjem dijelu utakmice postigao je Nani. Ovu utakmicu obilježio je Cristiano Ronaldo koji je izjednačio rekord legendarnog Luisa Figa.

Naime, Ronaldo je večerašnjim nastupom izjednačio rekord Figa od 127 nastupa za selekciju Portugala. Figo je do danas bio igrač sa najviše nastupa, ali već u narednoj utakmici će Ronaldo preuzeti vodstvo.

Ronaldo je u dosadašnjih 126 utakmica postigao 58 golova i blizu je da stigne Nuno Gomesa koji je najbolji strijelac reprezentacije Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi