Novinare nije zanimala ekipa Portugala već samo da li će Ronaldo napustiti Juventus

Dao im je odgovor

Novinare nije zanimala ekipa Portugala već samo da li će Ronaldo napustiti Juventus

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala sutra igra protiv Mađarske utakmicu prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Portugalci na ovom izdanju Evropskog prvenstva brane titulu prvaka Evrope koju su osvojili prije peg godina u Portugalu.

Jasno je da je Portugal među favoritima za osvajanje Eura, ali mnogi smatraju da će se teško desiti da ova reprezentacija na kraju odbrani zlatnu medalju. Mnogi vjeruju da je ovo posljednje EP za Cristiana Ronalda koji je sigurno maksimalno motivisan.

Ronaldo se pojavio danas na press konferenciji pred utakmicu protiv Mađarske, a prisutne novinare zanimalo je i šta će biti s njegovim klupskim statusom i da li će ostati u Juventusu i naredne sezone.

Međutim, odmah je bilo jasno da Ronaldo i nije baš raspoložen da priča o Juventusu i jasno je poručio da je trenutno samo fokusiran na reprezentaciju Portugala i Evropsko prvenstvo.

"Igram na vrhunskom nivou već 18 godina, ali to mi ne predstavlja neki problem. Da imam 18 ili 19 godina sigurno da ne bih spavao od uzbuđenja i razmišljanja o svojoj budućnosti. Sada je situacija drugačija. Imam 36 godina i nije mi važno sada da li ostajem ili napuštam Juventus", rekao je Ronaldo i dodao.



"Šta god se desi bit će najbolje za obje strane. Sada sam fokusiran samo na Euro i želim da ga osvojimo. Optimistični smo i želim da imamo pozitivno razmišljanje od prve do zadnje utakmice".

Portugalce u grupnoj fazi očekuje zaista paklen posao jer će pored Mađarske igrati još derbije protiv Francuske i Njemačke i jasno je da je ovo "grupa smrti".

Što se tiče Juventusa Ronaldo s italijanskim klubom ima ugovor na još godinu dana, ali se već uveliko špekuliše da ga Stara dama želi prodati ovog ljeta i graditi ekipu na nekim drugim igračima.

Interes za Ronalda pokazali su Manchester United i PSG, a očekuje se da bi Juventus u slučaju prodaje mogao inkasirati oko 30 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Trebamo samo igrat gasperinijevu formaciju 3412 i da sve oderemo. Natalost Pirlo je bio glup za takvo nesto, a retard od predsjednika nece da dovede gasperinija. Kako smo samo mogli da meljemo sve odreda, znaci nijedno pojacanje nam ne treba, al nazalost predsjednika retarda imamo koji kad moze misliti da ce onako debilan koncept superlige proci kako onda da shvati da je gasperini covjek za juve, da bi CR koji nije ni napadac ni krilo, rasturao. Ne moze degen glupi da shvati. Nikad ovo prezalit necu. Imali hej CR i upropastili sve jer nisu znali trenera pravog da dovedu :(
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi