Cristiano Ronaldo pomaže Madeiri
Poplave su odnijele 42 života

Nakon velikih poplava

Cristiano Ronaldo pomaže Madeiri

M. Maksimović

Zvijezda Real Madrida, Cristiano Ronaldo prihvatio je poziv za učestvovanje u revijalnoj utakmici na ostrvu Madeira na kojem su odroni i poplave usmrtili najmanje 42 osobe, a oko 100 je povrijeđeno.

To je sasvim logično, s obzirom da je Ronaldo rođen na Madeiri, u gradu Funchalu, a utakmicu će organizovati portugalski prvak Porto. Ronaldo je obećao i novčanu pomoć.Još nije poznat termin utakmice u kojoj će snage odmjeriti Porto protiv ekipe sastavljene od bivših i sadašnjih igrača Maritima i Nacionala iz Funchala. Ronaldo je karijeru započeo u Nacionalu prije nego što je preselio u Sporting, pa zatim u Manchester United.
"Užasnut sam slikama koje sam vodio na TV. Na Madeiri sam odrastao i uz taj otok imam samo lijepa sjećanja.  Dolazak na utakmicu je najmanje što mogu načiniti," rekao je Ronaldo.


Obilne kiše uzrokovale su poplave, bujice i odrone na ostvru u Atlantskom oceanu, inače vrlo popularnom turističkom odredištu. Voda je nosila automobile, mostove i stabla pred sobom, a otok je ostao bez električne energije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.