Počelo je osmijehom, sve se brzo pretvorilo u bijes, a zatim je poletio Cristiano Ronaldo

Gol za prolaz Al Nassra

Počelo je osmijehom, sve se brzo pretvorilo u bijes, a zatim je poletio Cristiano Ronaldo

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo odveo je Al Nassr u nokaut fazu Arapskog kupa šampiona. On je pogotkom u 87. minuti protiv egipatskog Zamaleka donio bod svom timu (1:1) i odveo ga je u četvrtfinale.

Cristiano Ronaldo je ponovo junak. Al Nassr ga plaća da im donosi uspjeh, a on je danas nekako ugurao ovaj tim u četvrtfinale Arapskog kupa šampiona.

Al Nassr je igrao dobar meč. Međutim, nesavladiv je na golu Zamaleka bio Sobhi, pa je nakon prvog poluvremena rezultat bio 0:0 uz veoma bijesne reakcije Cristiana i saigrača.

Sadio Mane je dobio šansu u nastavku. Veliko pojačanje iz Bayerna odmah propušta i veliku šansu i šalje loptu preko gola, a zatim u 53. minuti stiže kazna za promašene šanse.

Zamalek je dobio najbolji mogući poklon. Sudija je pokazao na 11 metara, a Zizo pogađa za prednost egipatskog tima od 1:0.

Oglasi

Očekivano, Al Nassr kreće po izjednačnje. Pokušavali su na sve načine do njega doći i izbjeći ispadanje iz ovog takmičenja, a sve je potom morao riješiti Cristiano Ronaldo.

Igrala se 87. minuta kada CR stupa na scenu. Iskoristio je ubačaj s lijeve strane, poletio je kriz zrak i zatim je pogodio za 1:1.

Ovo je bio i konačan rezultat meča. Bod je Al Nassru donio prolaz u četvrtfinale, dok se Zamalek oprašta od takmičenja.

Cristiano Ronaldo ponovo je junak svog tima, ali i danas je bilo dosta priče i bijesa kada stvari nisu išle na najbolji mogući način. Na kraju se ipak sve završilo sretno po tim iz Saudijske Arabije.

Arapski kup šampiona:

Zamalek - Al Nassr 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi