Cristianu Ronaldu su na razne načine tražili dres, ali bh. navijača iz Zenice pamtit će dok je živ

Dao je sve od sebe, ali...

Cristianu Ronaldu su na razne načine tražili dres, ali bh. navijača iz Zenice pamtit će dok je živ

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Portugal je sinoć u Zenici deklasirao reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a glavna zvijezda večeri bez premca bio je Cristiano Ronaldo koji je u Zenici dobio nevjerovatne ovacije, ali i doživio neočekivane stvari.

Tribine na Bilinom polju odavno nisu bile tako pune kao na sinoćnjem meču protiv Portugala, ali je u startu bilo jasno da je već dio navijača došao kako bi gledao na djelu jednog od najboljih igrača svih vremena.

Dolazak Ronalda u Zenicu privukao je veliku pažnju jer ga je veliki broj okupljenih jučer satima čekao ispred hotela prije polaska ekipe na stadion samo kako bi ga vidjeli barem na nekoliko sekundi.

Publika na Bilinom polju je velikim ovacijama nagradila Ronalda sinoć i čak su nakon njegovog gola za 1:0 mnogi od njih uzviknuli "Siiuuu" što je bilo iznenađenje za vjerne navijače reprezentacije BiH.

Ronaldo je i nakon što je meč završen dobio ogroman aplauz navijača koje je pozdravio i potom je krenuo ka tunelu i svlačionici.

Oglasi

No, na putu prema tunelu desio se detalj koji Ronaldo nije još uvijek doživio u svojoj nevjerovatnij karijeri iako je prošao sve i svašta igrajući širom svijeta.

Mnogi navijači su imali zanimljive načine kako da traže od Ronalda dres, pisali su razne parole i molbe, ali je jedan bh. navijač sinoć u Zenici sve njih nadmašio.

Naime, on se popeo na krov tunela stadiona Bilino polje i dozivao je Ronalda tražeći mu dres dok ga je Portugalac u čudu gledao jer očito ni njemu baš kao i mnogima na stadionu nije bilo jasno kako se taj navijač uspio popeti na krov pored toliko osiguranja.

Opis nije dostupan.

Nakon što je Ronaldo ušao u tunel navijač je dozivao ostale igrače Portugala i bh. reprezentacije u nadi da će mu barem neko od njih dati dres, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osiguranje koje čuva Ronalda je zaista nevjerovatno i Portugalcu je skoro nemoguće prići jer uvijek barem dvojica paze šta se dešava. No, Ronaldo je prilikom izlaska sa stadiona pokazao da ima veliko srce jer je stao ispred mix zone kako bi se fotografisao s nekoliko fanova.

To je oduševilo prisutne iako su mnogi ostali bez fotografije, ali su i shvatili da je do Ronalda pored toliko osiguranja skoro nemoguće doći.

Oglasi