Cristianu Ronaldu pripala "Zlatna lopta"

U izboru France Footballa

Cristianu Ronaldu pripala "Zlatna lopta"

Portugalski veznjak Manchester Uniteda, Cristiano Ronaldo, kako se to i očekivalo, dobio je prestižno priznanje "Zlatna lopta"...

Ukupno je glasalo 96 novinara, a njih 77 je svoj glas odlučilo dati Ronaldu, koji je sakupio ukupno 446 boda ispred drugoplasiranog Argentinca, Barceloninog Lionela Messija (281) i Španca iz Liverpoola Fernanda Torresa na trećem mjestu (179).

Među prvih su još Realov Iker Casillas (133 glasa) i Barcelonin Xavi Hernandez (97), a prošlogodišnji je laureat, Milanov Brazilac Kaka ove sezone na osmom mjestu (31 bod).

Ronaldo je četvrti igrač Uniteda kojem su Francuzi dodijelili "Ballon d'Or" nakon Denisa Lawa 1964., Sir Bobby Charltona 1966. i Georgea Besta 1968., a treći Portugalac nakon Eusebija 1965. i Figa 2000. godine.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije