Galtier uveo tri nova pravila u svlačionicu PSG-a, iznimki nema

Igrači prihvatili promjene

Galtier uveo tri nova pravila u svlačionicu PSG-a, iznimki nema

Eldar Ganibegović

U novu sezonu PSG će ući s novim trenerom nakon što je otkaz dobio Mauricio Pochettino.

Nasser Al-Khelaifi je bio jasan prije imenovanja Christophea Galtiera da se stvari moraju promijeniti u Paris Saint-Germainu, a novi trener nije gubio vrijeme i već je stavio svoj pečat u svlačionicu prepunu zvijezda.

Klub želi da je iznad svih igrača i to je nešto što žele da svi u svlačionici znaju, a Luis Campos je novom treneru pružio punu potporu da učini ono što je potrebno da to i ostvari. 

Trenutačno na turneji u Japanu, PSG-ovi igrači uče kakav će biti život pod njihovim novim trenerom, a Galtier je postavio nova pravila u svlačionici, koja su iz izvora bliskih klubu potvrđena za Marcu. 

Prvo pravilo vezano je za kašnjenje na trening. Dolazak igrača PSG-a na trening očekuje se svako jutro između 08:30 i 08:45. Ako igrači zakasne bez razloga, bit će im odbijen ulazak i bit će poslani kući.

Nema telefona za vrijeme obroka. Za vrijeme doručka i ručka igrači neće smjeti koristiti svoje mobilne telefone. Galtier želi stvoriti više jedinstva u grupi, a to vidi kao način da to postigne.

Također, zajedničke obroke jest će svi zajedno. PSG-ovi igrači će zajedno jesti svoje obroke u Camp des Logesu, gdje su smješteni. Prije su se izdvajale grupice tokom obroka. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, do sada su igrači dobro reagovali na Galtierov dolazak i uvođenje njegovih novih pravila.

Neymar je dobro reagovao i čini se da je predan cilju u PSG-u , unatoč glasinama da će ga klub pustiti da ode ovog ljeta. Galtier je sa svoje strane uvijek inzistirao da je Brazilac dio njegovih planova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije