Crne zvijezde startale pobjedom

Gana - Bocvana 1:0

Crne zvijezde startale pobjedom

Edmir Škorić

Nogometaši Gane ostvarili su minimalnu pobjedu (1:0) protiv Bocvane u prvom susretu D-grupe na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

Susret između Gane i Bocvane odigrao se na stadionu Franceville u istoimenom gradu, trećem po veličini u Gabonu, koji je uz Ekvatorijalnu Gvineju domaćin AKN 2012.     

Četverostruki pobjednik Afričkog kupa nacija, Gana, teško je došla do tri boda na startu turnira. Izabranici srbijanskog stručnjaka Gorana Stevanovića uspjeli su tek s 1:0 savladati Bocvanu.

Gol odluke postignao je Lyonov stoper na posudbi u Sunderlandu, John Mensah (29), koji je koljenom loptu pospremio u mrežu Modirija Maruama nakon centaršuta Asamoaha Gyana s lijeve strane. Dogodilo se to u 25. minuti susreta.

Upravo je Mensah, strijelac jedinog gola na utakmici, u 66. minuti zaradio crveni karton, ali slabašni protivnik nije do kraja uspio doći do izjednačujućeg pogotka. U drugom susretu D-grupe, od 20 sati sastaju se Mali i Gvineja.

Afrički kup nacija, grupa D:

Gana - Bocvana 1:0 (Mensah 25)
Mali - Gvineja (20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.