Crnkić: Općina bi trebala pomoći klubu

Igrači Slobode stupili u štrajk

Crnkić: Općina bi trebala pomoći klubu

Edmir Škorić

Tuzlanski premijerligaš Sloboda proživljava teške trenutke. Svi igrači odlučili su stupiti u štrajk zbog neisplaćenih obaveza.

Naime, kompletna ekipa po završetku današnjeg treninga u Bukinju stupila je u štrajk, iako je trener Ibrahim Crnkić zahtijevao da isti odlože za bar pet ili šest dana, vjerujući da bi se situacija mogla popraviti.

"Moj prijedlog je bio da štrajk odlože za pet ili šest dana, ali oni su svi do jednog bili odlučni u svojoj namjeri. Nažalost, samo se čekao dan kada će se ovako nešto dogoditi. Isplaćene su im samo dvije i to nepune plate od Nove godine", rekao je trener Slobode Ibrahim Crnkić za SportSport.ba, dodavši:

"U nedjelju igramo utakmicu u Gradačcu, ali čini se da od toga nema ništa. Općina bi se trebala više uključiti i pomoći klubu. Propali su košarka i rukomet, a izgleda da gospodin Jasmin Imamović načelnik Tuzle, o.pa.) nema namjeru da spasi fudbal. Igračima stvarno nemam šta da zamjerim, oni su radili koliko su mogli i svaki od njih za mene zaslužuje zlatnog ljiljana".

Inače, za sutra u 11 sati zakazana je konferencija za novinare na kojoj će se javnost upoznati o svim problemima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.