Crnogorac: Na Pecari se nećemo braniti

Crnogorac: Na Pecari se nećemo braniti

E. Škorić

Danas su na rasporedu i preostale četiri utakmice 5. kola Premijer lige BiH. Sloboda znatno oslabljena neigranjem dva napadača gostuje Širokom Brijegu, no u redovima Tuzlaka vjeruju u povoljan rezultat na Pecari.

Sloboda i Široki Brijeg ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima u prva četiri kola šampionata. Tuzlaci imaju samo jednu pobjedu i to u posljednjem kolu protiv Čelika (2:1), baš kao i Širokobriježani koje je prijedorski Rudar namučio na Pecari (1:0). Ove srijede Široki Brijeg igrao je zaostalu utakmicu 1. kola protiv Slavije, a meč je okončan neriješenim ishodom, što je dodatno zabrinulo čelnike kluba.

Tuzlaci će imati veoma težak zadatak, ostati neporaženi na Pecari, prije svega zbog toga što su znatno oslabljeni u napadačkom dijelu. Zbog tri žuta kartona napadači Senad Mujić (strijelac protiv Čelika) i Amer Bekić utakmicu će odgledati sa tribina. Povratak Rekića koji je propustio Čelik sigurno će obradovati trenera Osmahodžića. Ipak, u redovima Tuzlaka najavljuju dobru utakmicu i povoljan rezultat.

"Mislim da je Široki iskusna i dobra ekipa koja je godinama u vrhu bh. nogometa i koja je uvijek gajila napadački stil igre, pogotovo kada igraju na njihovoj Pecari, ali isto tako mislim da im možemo parirati. I mi bolje igramo u gostima jer je manji pritisak na nas. Imamo mladu ekipu koja je željna dokazivanja, nećemo se braniti na Pecari već ćemo pokušati da zabijemo odmah pogodak", izjavio je za naš portal Gradimir Crnogorac, stub Slobodine odbrane i bivši reprezentativac BIH, a potom se osvrnuo na nedostatak dva napadača u redovima "crveno-crnih".

"Mislim da nedostatak dva napadača neće toliko utjecati na našu igru jer imamo dosta kvalitetnih igrača koji su spremni da uskoče na njihova mjesta kao što su Slomić i mali Mujić, koji će igrati na Senadovoj poziciji".

Za SportSport.ba Senad Mujić, napadač Slobode koji će propustiti Široki Brijeg, izjavio je kako se nada povoljnom rezultat i žali zbog propuštanja ovakve utakmice.

"Tradicionalno dobro igramo na Pecari, pa ne vidim razlog zašto da i ovaj put ne namučimo Širokobriježane. Uostalom, ni njihovi rezultati puno ne obećavaju. Ne podcjenjujem bilo koju ekipu, ali minimalna pobjeda protiv Rudara, te remi sa Slavijom daje nam za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Žao mi je što zbog kartona, nažalost neću biti u sastavu, ali mislim da moji suigrači mogu i bez mene do dobrog ishoda na kraju utakmice."

Sloboda se posljednji put neporažena iz Širokog Brijega vratila 04. marta 2007. godine kada su obje ekipe bile bez prave realizacije. Utakmica je završena rezultatom 0:0. Osim ove, danas su na rasporedu još tri utakmice.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.